Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inicio  > page  > L’INCASÒL urbanitzarà sòl per a ...
 
Lunes, 29 de enero de 2018

L’INCASÒL urbanitzarà sòl per a 600 habitatges a Lliçà d’Amunt (Vallès Oriental)

• Es desenvoluparan un total de 12 hectàrees que ampliaran el nucli urbà • Prop de 200 habitatges seran de protecció oficial


pic_180129_lliAa

El director de l’Institut  Català del Sòl (INCASÒL), Damià Calvet, i l’alcalde de Lliçà d’Amunt, Ignasi Simón, han signat avui un conveni  per al desenvolupament dels sectors residencials Can Guadanya Vell i Can Francí que ocupen 12 hectàrees amb capacitat fins a 600 habitatges. Els sectors permetran ampliar i potenciar el centre del municipi de Lliçà d’Amunt així com generar sòl per a uns 600 habitatges dels quals prop de 200 seran en règims protegits.

Can Guadanya Vell i Can Francí ocupen una superfície de 71.807 m2 i 39.966 m2, respectivament,  delimitada pel carrer de la Fàbrica, al sud; el carrer de l’Aliança, al nord; l’avinguda dels Països Catalans i el riu Tenes, a l’est; i la carretera de Santa Eulàlia, a l’oest. Aquest espai urbà és majoritàriament de propietat privada i s’utilitza actualment com camps de conreu i aparcament.

El conveni estableix que l’INCASÒL redactarà i l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt promourà i impulsarà la Modificació puntual del Pla de Millora Urbana (POUM) que permetrà desenvolupar aquests dos nous sectors urbanístics. L’INCASÒL serà l’administració actuant dels sectors i destinarà l’aprofitament urbanístic que li correspongui a polítiques de promoció pública.

L’INCASÒL, com administració actuant, serà l’encarregada de la gestió i redacció dels instruments de planejament, i de la gestió i urbanització d’ambdós sectors. El sistema d’actuació serà de reparcel·lació en la modalitat de cooperació. 

La urbanització de Can Guandanya Vell i Can Francí permetrà resoldre la manca de sòl urbanitzat al municipi per a habitatge lliure i protegit, potenciar i ordenar el nucli urbà i concentrar el comerç de la zona ja que es preveu que els baixos dels blocs es destinin a usos comercials.