• Imprimir

not_181218_castelloli

• FRIME Barcelona, del sector alimentari, invertirà més de 20 milions d’euros en les noves instal·lacions i donarà feina a més de 250 persones • L’INCASÒL ha venut també recentment 8 parcel·les més a ENGIND exhaurint gairebé els terrenys disponibles en aquest sector • Els consellers de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, han destacat la importància que tindran aquestes inversions per a la comarca

18/12/2018 12:12
pic_181218_castelloli

Els consellers de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; l’alcalde de Castellolí, Joan Serra; el president de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena, Marc Castells, i el director de l’INCASÒL, Albert Civit, han presentat aquesta tarda les empreses que s’instal·laran en el sector de Can Parera. Aquestes inversions són fruit de mesos de treball, de cooperació i de suma d’esforços entre la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Castellolí i l’Oficina de captació d’inversions de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena.

El conseller Calvet ha posat en valor el treball mancomunat per atreure noves inversions a Can Parera i el fet que “les administracions hem anat flexibilitzant les condicions territorials per adaptar-nos a les demandes” actuals. 

 

Inversió i nous llocs de treball

El director de l’Institut Català del Sòl, Albert Civit, i el gerent de l’empresa Frime Holding Company SL, Salvador Ramon, han signat aquest matí el contracte d’arres de nou parcel·les del sector Can Parera.

Els terrenys sumen una superfície total de 41.575,50 m2  i un preu final de més de 3 milions d’euros. La companyia, primera empresa catalana en exportació de peix, hi construirà la planta de producció amb més capacitat de Catalunya, on es donarà feina a més de 250 persones. 

L’empresa Frime Holding Company SL té previst invertir més de 20 milions d’euros en la construcció d’aquestes noves instal·lacions, que constaran de frigorífics de -60ºC amb una capacitat per a 800 tones i frigorífics de -25ºC amb una capacitat per a 8.000 tones. Així com sales de treball i elaboració que sumaran més de 15.000 m2 de sostre.

Frime Holding Company SL neix el 2015 com a culminació del projecte inicial de FRIME. El seu origen es remunta al 1977 al mercat de la Boqueria de Barcelona.

En l’actualitat, FRIME compta amb 200 treballadors repartits entre les diverses empreses del grup: Coses de Casa Nostra, FRIME, FRIME3 i Espai Tonyina. La seu central es troba a Arenys de Munt. La companyia exporta a més de 40 països de tot el món amb volums de negoci de 120 milions d’euros el 2018. El creixement anual de FRIME en els darrers deu anys ha estat sempre per sobre del 10% anual.

 

Més inversions a Castellolí

D’altra banda, recentment l’INCASÒL també ha signat amb ENGIND SL el contracte d’arres de vuit parcel·les més ubicades en aquest sector industrial de Castellolí. Els terrenys tenen una superfície total de 9.825,31 m2 i un preu de venda de 540.392,05 euros.

ENGIND, SL, és un grup de gestió integral de serveis d’enginyeria, promoció de sòl i construccions industrials, amb seu a Vilafranca del Penedès. Desenvolupen els seus projectes amb metodologia BIM (Building Information Modeling), acostant el projecte al promotor-client per mitjà d’un model digital en 3D.

La consellera Chacón ha destacat que aquestes noves inversions “evidencien l'aposta de Catalunya per una economia productiva que genera llocs de treball, coneixement i innovació”, i ha posat la comarca de l’Anoia com a exemple, ja que és “la segona més industrial de la província”. La consellera també ha posat en valor l’oferta de sòl industrial del país: “Tenim més de 1.400 polígons industrials, segons el cens de polígons d’activitat econòmica de Catalunya, i són un instrument clau per facilitar l’atracció d’inversions.

 

Can Parera: impuls econòmic per a una localització estratègica

Amb aquestes noves inversions, el sector industrial de Can Parera s’obre a l’ampliació i incorpora nous sectors com l’alimentari, un sector altament consolidat que genera un alt nombre de llocs de treball. Can Parera es converteix en un important motor econòmic per a Castellolí i la Conca d’Òdena.

El sector ofereix sòl per a activitats econòmiques amb tots els serveis necessaris per a instal·lar-hi tota mena d'indústries. A més, la seva ubicació al costat del Parc Motor de Castellolí està ajudant a potenciar l'activitat econòmica i el teixit industrial de la zona. Actualment, l’INCASÒL té encara disponible una parcel·la de 3.000 m2 destinada a indústria entre mitgeres.

Castellolí és un municipi situat a l'oest de la comarca de l'Anoia i disposa d'una ubicació privilegiada en relació a les infraestructures de comunicació de la zona. El sector per a activitats econòmiques, situat a l'oest del nucli urbà, té un accés directe a l'autovia A-2 i connecta amb Igualada i Manresa per les carreteres  C-37 i C-15.

 Calvet també ha recordat que el Departament de TES treballa en la redacció del Pla director urbanístic (PDU) de l’activitat econòmica de la Conca d’Òdena que definirà “parcel·les de gran format que possibilitin” la implantació d’empreses que precisen d’aquest espai, el que afavorirà “la reindustrialització del país”. El PDU, que “estarà aprovat a finals del 2019, generarà noves oportunitats al territori”, ha assegurat el conseller.