Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > detalls  > L’INCASÒL ha presentat a Mipim ...
 
Dimarts, 21 de març de 2017

L’INCASÒL ha presentat a Mipim 2017 les oportunitats d’inversió a l’àrea metropolitana de Barcelona

• El projecte Barcelona Catalonia capta l’interès dels inversors estrangers per vuitè any consecutiu a Cannes


pic_170321_mipim

La Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, i l’Ajuntament de Barcelona han participat un any més, sota el paraigües del projecte Barcelona Catalonia, al saló immobiliari Mipim, que es va celebrar a Cannes (França), la setmana passada (del 14 al 17 de març). Durant la 28a edició, 24.200 participants de 100 països diferents, incloent 5.000 inversors i institucions financeres, van passar per una de les principals trobades del sector a Europa.

L’INCASÒL va presentar la seva oferta comercial a Mipim i va mantenir unes 50 reunions, un 15% de les quals amb clients interessats en establir-se o invertir a Catalunya, especialment a l’àrea metropolitana de Barcelona: a Gavà, Cerdanyola i Viladecans, i a Tarragona. També s’ha percebut un increment real de la demanda sobre projectes residencials.

Infraestructures al servei d’un nou model urbanístic

En aquesta edició, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i el regidor d’Arquitectura, Paisatge Urbà i Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Mòdol, van encapçalar la representació institucional del Barcelona Catalonia. El conseller Rull va defensar un model de reciclatge urbà per repensar el futur sota conceptes d’inclusivitat, sostenibilitat i cohesió, en el marc de la conferència Quins són els nous models de planejament urbà?. En un altra conferència celebrada a Mipim sota el títol: És la inversió a Catalunya la porta d’entrada estratègica cap a Europa? el conseller va destacar la importància del sector logístic català per desenvolupar projectes internacionals. Rull va reclamar el compromís de les diferents administracions implicades en el desplegament del corredor mediterrani, ja que aquest no és, va assegurar, un objectiu només català, sinó europeu.

Barcelona Catalonia ha comptat amb la presència de diferents partners públics i privats que col·laboren en projectes urbanístics a Catalunya i que en aquesta edició han estat l’Ajuntament de Gavà, l’Ajuntament de Viladecans, l’Ajuntament de Montblanc, el Consorci de la Zona Franca, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Gina, Building Center, Fabregat Perulles Sales, Figueras Seating, Grupo aFinance, L35, Forcadell, Manubens, Pich Architects, Renta Corporación, Tinsa, i Wienberg, entre d’altres.