Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > detalls  > El conseller Rull referma el ...
 
Dimecres, 18 de gener de 2017

El conseller Rull referma el compromís per desenvolupar l’Estrella-Sant Crist, a Badalona

• Generalitat i Ajuntament destinen 2 milions d’euros per impulsar l’àrea residencial estratègica Sant Crist • Els projectes d’urbanització i reparcel·lació del polígon 1 de l’àrea residencial estratègica l’Estrella es previst que s’aprovin definitivament abans de final d’any


pic_170118_estrella
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, segon per la dreta, i l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, davant seu.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i el director de l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, Damià Calvet, han assistit aquest matí a la reunió del Consell General del Consorci urbanístic per al desenvolupament de les àrees residencials estratègiques l’Estrella i Sant Crist que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Badalona.

En el transcurs de la reunió s’han adoptat diversos acords que donen un nou impuls al desenvolupament d’aquestes àrees residencials estratègiques que aportaran a Badalona nous espais per a habitatges, la meitat d’ells protegits, per a zones verdes i per a equipaments.

El Consell General, que durant aquest primer semestre serà presidit pel conseller Rull, ha aprovat  uns nous estatuts i el seu pressupost per aquest any. El titular de Territori i Sostenibilitat ha destacat que en aquest mandat ha volgut implicar-se en els consorcis metropolitans per demostrar el seu compromís en l’impuls dels mateixos.

 

Cessió de terrenys per l’escola

El passat mes de novembre es va aprovar definitivament la modificació puntual del Pla Director Urbanístic de les àrees residencials estratègiques del Barcelonès. Aquesta modificació defineix i ordena una nova àrea residencial l’Estrella amb 339 habitatges dels quals el 50% seran protegits, i incorpora una divisió en dos polígons.

El Consorci ha acordat iniciar la redacció dels projectes d’urbanització i de reparcel·lació del polígon 1 amb l’objectiu d’aprovar-los definitivament abans que finalitzi aquest any, ha exposat el conseller. La previsió és que les obres d’urbanització puguin començar durant el primer trimestre de 2018. Així mateix, s’ha signat la cessió anticipada dels terrenys d’equipament de l’Estrella a l’Ajuntament de Badalona per tal que aquest els pugui posar a disposició del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per a la construcció del nou edifici de l’escola Ventós Mir.

El Consell General ha ratificat que el destí del 15% de l’aprofitament urbanístic de cessió obligatòria que el Consorci, en tant que administració actuant, obtingui del polígon 1 de l’Estrella es destini a reduir el dèficit de l’actuació prevista a l’ARE de Sant Crist.

 

Dos milions d’euros per Sant Crist

Els pressupostos del Consorci per a l’any 2017 destinen una partida de dos milions d’euros per començar les intervencions previstes en l’ARE de Sant Crist. Aquests milions seran aportats paritàriament per cadascun dels ens consorciats, és a dir, Ajuntament de Badalona i el Departament de Territori i Sostenibilitat, mitjançant l’INCASÒL.

Aquest pressupost permetrà que el Consorci iniciï la preparació d’un programa d’actuació i intervenció integral en l’àmbit de l’ARE de Sant Crist, fixi les prioritats i una estratègia d’intervenció. En aquest sentit, el Consell General del Consorci ha determinat que la prioritat d’aquesta intervenció és la d’alliberar el sòl per on haurà de construir-se el lateral de la C-31, entre el carrer de Coll i Pujol i la Rambla de Sant Joan. Aquest programa haurà de ser presentat i aprovat en la propera reunió del Consell General.

Un altre dels punts acordats estableix que l’Ajuntament de Badalona aportarà al Consorci els solars de la seva propietat existents en l’àmbit de l’ARE de Sant Crist i l’INCASÒL assumirà les tasques de gestió per l’adquisició del sòl i el reallotjament de les persones i famílies afectades.

 

Reunió posterior amb els veïns

Un cop ha finalitzat el Consell General, l’alcaldessa de Badalona i el conseller de Territori i Sostenibilitat han mantingut una breu reunió amb representants de la FAVB encapçalats pel seu president, Sigfrido Ramos, i pel president de l’Associació de Veïns de Sant Crist, Cisco Melgarejo, als quals han informat directament sobre els acords presos avui.