Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > detalls  > L’INCASÒL acaba la urbanització ...
 
Dimecres, 11 de gener de 2017

L’INCASÒL acaba la urbanització de la plaça Padró d’Artés

L’obra forma part del programa de l’1% cultural


pic_170111_artes
La Plaça Padró d’Artés un cop finalitzades les obres d’urbanització.

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha acabat les obres d’urbanització de la  plaça Padró i del carrer del mateix nom d’Artés, al Bages. L’obra ha comptat amb una inversió de 103.400 euros (sense IVA) i ha estat executada per l’empresa Ingeniería Constructora Manresana S.L.

La urbanització d’aquest espai urbà del nucli antic ha estat finançada per l’INCASÒL, mitjançant les aportacions establertes en el conveni de transferències signat per aquest organisme i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i l’Ajuntament d’Artés. L’actuació s’emmarca en el programa de l’1% cultural.

Les obres han consistit en eliminar el paviment existent de tota l’àrea d’actuació, que constava de dues voreres de reduïdes dimensions amb una amplada variable entre 35 i 70 cm, i una calçada de circulació rodada que oscil·lava entre els 2,5 i els 6,50 metres, i s’ha substituït per un de nou de pedra sorrenca de la zona sobre solera de formigó. També s’han renovat les xarxes de clavegueram, aigua i línies elèctriques.

El carrer i la plaça Padró estan protegits com a conjunt arquitectònic com a Bé d’Interès Local (BCIL). A la vora de l’actual plaça Major, ja datada als segles II i III i documentada al 889, hi ha els primers assentaments en un turó que domina la vall de la Gavarresa. A partir dels primers creixements a l’entorn del castell es desenvolupa una xarxa de camins i carrers, entre ells l’àmbit d’aquest projecte, que han format tradicionalment el nucli antic del poble amb una expansió important cap a mitjans del segle XVI.