Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > L’INCASÒL finalitza la ...
 
Dimarts, 05 de desembre de 2017

L’INCASÒL finalitza la remodelació del nucli antic d’Horta de Sant Joan

• S’han pavimentat carrers i places i renovat les xarxes de serveis • L’obra forma part del programa de l’1,5% cultural


Plaça porticada d’Horta de Sant Joan.

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha finalitzat les obres de renovació urbana del nucli antic d’Horta de Sant Joan (Terra Alta), catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). L’INCASÒL ha actuat per encàrrec com a mitjà propi de l’Ajuntament.

Les obres han tingut un cost de 940.771 euros (sense IVA) finançats per l’INCASÒL (26%) mitjançant les aportacions establertes en el conveni de transferències signat per aquest organisme i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan (74%) amb mitjans propis i amb l’aportació de l’1,5% cultural del ministeri de Foment.

La intervenció en el nucli antic s’ha centrat en un àmbit d’actuació de més de 3.500 m2 de superfície corresponents als carrers de Moragreda, Tomás Gil i Menbrado, i Doctor Messeguer del Perot, i les places de Sant Salvador, l’Església, Santa Anna i Pintor Picasso.

Els carrers s’han pavimentat amb pedra a la zona del recinte emmurallat i formigó rentat a les zones de fóra muralles. Així mateix s’han renovat i col·locat baranes de protecció en els desnivells.

Els treballs també han consistit en la renovació de gran part dels serveis del nucli antic del municipi. Concretament, s’ha canviat la xarxa d’aigua potable i clavegueram, creat una xarxa de separació de les aigües pluvials, unes noves xarxes de dades i de gas i s’ha canviat l’enllumenat públic.