• Imprimeix

Barcelona i Catalunya, guardonades al MIPIM en l’àmbit de la captació d’inversió estrangera

• Catalunya ha estat reconeguda com la millor regió per invertir al sud d’Europa el 2018 i 2019 i per comptar amb la millor estratègia en termes de captació d’inversió estrangera • Barcelona reté per segon any consecutiu el títol de ciutat amb la millor estratègia de captació d’inversió estrangera i 2a millor ciutat del sud d’Europa per invertir el 2018-19

20/03/2018 14:03
pic_180320_bcncatalonia

La Generalitat de Catalunya, a través d’INCASÒL, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ​​han renovat per desè any consecutiu a MIPIM 2018 el seu compromís per donar suport a models de desenvolupament més justos, més eficients i més sostenibles. MIPIM és la principal fira immobiliària del món, que es va celebrar del 13 al 16 de març a Cannes (França) i ha comptat amb 26.000 participants, incloent 5.400 inversors de 100 països diferents. 

En aquesta 29a edició i agrupats sota el lema Barcelona Catalonia goes on!, l’estand de Barcelona Catalonia va oferir als inversors una visió global dels principals projectes que s’estan desenvolupant a Barcelona i Catalunya distribuïts en 5 àmbits: 22@ Barcelona, Eix Llobregat, Eix Besòs, Eix Llobregat Nord, Eix Besòs Nord i Eix Vallès.

Reconeixement a la capacitat de Barcelona i Catalunya per atraure inversió estrangera

L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya van recollir els guardons atorgats per la publicació fDi Magazine, del grup Financial Times, que reconeixen Barcelona i Catalunya com un dels entorns més dinàmics d’Europa en termes d’inversió estrangera.

El premi atorgat a la Generalitat de Catalunya la reconeix com la millor regió per invertir al sud d’Europa el 2018 i el 2019, per davant de Madrid, Llombardia, Istanbul i Lisboa, en base a cinc criteris: el potencial econòmic, el capital humà/estil de vida, la rendibilitat, la connectivitat i el clima de negocis. Paral·lelament, l’fDi Magazine també ha premiat Catalunya per comptar amb la millor estratègia per captar inversió estrangera entre les regions considerades grans, és a dir, les que superen els 4 milions d’habitants, una estratègia que s’impulsa des de la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment.

Barcelona va ser guardonada, d’una banda per la seva estratègia de captació estrangera directa, que torna a ocupar el primer lloc. En concret, fDi Magazine valora la capacitat dels dispositius municipals per reinventar-se i fer front a nous reptes. Han estat especialment valorats els esforços per potenciar la marca Barcelona, les iniciatives per impulsar l’ecosistema d’start-ups i les iniciatives de captació i retenció de talent internacional.

Barcelona Catalonia Conference. Investment goes on!

L’organització de MIPIM va incloure dins la programació oficial una conferència monogràfica sobre els atractius que tenen Barcelona, la seva àrea metropolitana i Catalunya per a invertir en diferents projectes actualment. Companyies internacionals com Merlin Properties, Norwegian i Regus / IWG Group han destacat la localització estratègica de Barcelona i Catalunya per a fer créixer les seves companyies, així com el talent professional, les comunicacions i la qualitat dels serveis que no es troben actualment en cap altra territori del sud d’Europa.

En la mateixa línia, l’estand de Barcelona Catalonia va oferir diferents xerrades sobre les noves oportunitats d’inversió en projectes industrials i logístics, especialment situats a l’àrea metropolitana de Barcelona. També es va celebrar una taula rodona, moderada per David Martínez, director del Comitè del 22@ de l’Ajuntament de Barcelona, amb algunes de les principals firmes d’arquitectura i enginyeria de la ciutat, sota el títol Case Studies Barcelona: Milestones of New Barcelona Metropolis.

Com en anteriors edicions del certamen, Barcelona Catalonia va apostar per un model que suma les propostes de les diferents administracions públiques i els  projectes de les principals companyies privades del sector. En aquest sentit l’estand de Mipim va aplegar més de 25 empreses amb vocació internacional i administracions municipals, metropolitanes i supramunicipals que col·laboren en projectes urbanístics a Catalunya. En aquesta ocasió van ser els ajuntaments de Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Viladecans, el Consorci de la Gran Via – Llobregat, el Consorci de la Zona Franca, Cimalsa i companyies com Afinance Group, Amat Immobiliaris, Building Center, Domus Management, Fabregat Perulles sales Abogados,Figueres International Seating, Finiba, First Q Network, Forcadell, Gina Barcelona Architects, L35 Architects, Pich Architects, Renta Corporación Real Estate i Uniq Residential, entre d’altres.